Skiester Shiffrin blijft drie klasses te sterk op slalom

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft in de World Cup weer eens een slalom gewonnen. De Amerikaanse recordhoudster wat slalomzeges betreft was in Zagreb de beste, haar zevende overwinning op rij en haar twaalfde zege in dertien World Cup-slaloms.

In de eerste run sloeg Shiffrin al een zelfs voor haar doen gigantisch gat van 1,15 seconden naar de Zwitserse Wendy Holdener. Petra Vlhova uit Slowakije bleef met 1.34 seconden ook nog een klein beetje in de buurt, maar de rest stond al op meer dan twee seconden en zou in de strijd om het podium ook geen rol spelen.

Vlhova kende een fenomenaal goede tweede run, waar Hansdotter niet tegen op was gewassen: de Zwitserse gaf precies een halve seconde toe. Shiffrin was echter niet onder de indruk, evenaarde de run van Vlhova bijna en won met 1,25 seconden voorsprong op de Slowaakse. Olympisch kampioene Frida Hansdotter uit Zweden werd vierde, maar het gat was enorm: 2,97 seconden. Adriana Jelinkova haalde namens Nederland de finish van de eerste run niet.

Overigens is het naast de vijfde slalomzege dit seizoen voor Shiffrin ook de vijfde keer op rij dat Vlhova als tweede eindigde. De Slowaakse is ook de enige die Shiffrin heeft geklopt - drie keer - sinds Hansdotter op 10 januari 2017 won in Flachau.