Kobayashi deelt mokerslag uit in Vierschansentournee

Op schansspringer Ryoyu Kobayashi staat tijdens de Vierschansentournee geen enkele maat. De 22-jarige Japanner won al in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen, vrijdag was het op de fameuze Bergisel in Innsbruck ook tijdens de derde wedstrijd raak en daarmee deelde hij gelijk een knetterharde klap uit met het oog op de eindzege.

In de eerste ronde sloeg Kobayashi al een groot gat naar thuisfavoriet Stefan Kraft, die door een uitschieter in Garmisch al kansloos was voor de eindzege. In de finaleronde breidde Kobayashi zijn voorsprong nog eens uit, maar met plek twee kon Kraft in elk geval ook nog juichen. De Noor Andreas Stjernen pakte op ruime afstand van Kraft en nog veel ruimere afstand van Kobayashi de derde plek.

In het klassement gaat Stjernen met zijn derde plek voorbij aan de Pool Dawid Kubacki, die in Innsbruck slechts achttiende werd. Stjernen staat vlak achter Markus Eisenbichler, maar de Duitser lijkt in Innsbruck definitief af te zijn gehaakt voor de strijd om de winst. Het verschil met leider Kobayashi bedroeg slechts een paar punten, maar vrijdag kwamen daar meer dan veertig punten bij en dus kan de Japanner zich zondag tijdens de slotwedstrijd in Bischofshofen zelfs prima een minder optreden veroorloven.