Dubbelslag Russische skeletonners, Bos 16e

De eerste World Cup-wedstrijden van het kalenderjaar heeft voor de skeletonners een Russische dubbelslag opgeleverd. In het Duitse Altenberg wonnen de Russen zowel bij de vrouwen als bij de mannen.

Bij de vrouwen werd het een klassiek duel: Elena Nikitina, veruit de snelste startster van het veld, tegen Jacqueline Lölling, een uitermate matige startster, maar fenomenaal goede glijdster. Het door Nikitina bij de start opgebouwde verschil bleek in beide runs te groot voor Lölling, die met twee keer een tweede tijd op 0,37 seconden van de World Cup-leidster genoegen moest nemen met plek twee.

Nikitina's landgenote Yulia Kanakina eindigde op 0,97 seconden als derde en pakte zo haar eerste podiumplek ooit in de World Cup. Kimberley Bos kende in de lastige omstandigheden - het sneeuwde bij vlagen behoorlijk - vooral een moeizame tweede run en eindigde op 3,35 tellen als zestiende.

De hoogtepunten van de vrouwen (Bron: YouTube)

Ook bij de mannen ging de winst naar een startraket uit Rusland: Alexander Tretiakov vertrok twee keer dik als snelste en was ook onderaan de baan indrukwekkend. Hij legde olympisch kampioen Yun Sung-bin uit Zuid-Korea er zo met 0,57 seconden op, terwijl Nikita Tregubov ook bij de mannen voor een tweede Russische podiumplek zorgde. Tretiakov staat nu alleen aan kop in de World Cup, een plek die hij tot vrijdag met Tregubov deelde.

De hoogtepunten van de mannen (Bron: YouTube)