Schoolreisje 275 kinderen op de tocht, voorzitter rooft kas leeg

De inmiddels ex-voorzitter van de oudervereniging van basisschool De Klinkert in Oudenbosch heeft heel wat uit te leggen aan circa 275 kinderen, hun ouders én de school. Ze is er namelijk met vrijwel de volledige kasinhoud van de vereniging vandoor gegaan, een bedrag van ruim 15.000 euro. 

Eind november kwam bij een controle op onbetaalde rekening aan het licht dat de vrouw geen facturen betaald had, maar in plaats daarvan schafte ze laptops en tablets aan en gaf ze het geld uit aan een verbouwing, volgens René van Berlo, bestuurslid van de vereniging. Volgens Van Berlo kon de vrouw over het geld beschikken, omdat ze de taken van de penningmeester overgenomen had nadat die met deze werkzaamheden was gestopt. 

Eind december is hij naar de politie gestapt om namens de stichting aangifte te doen. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft nog geen verdachte aangehouden volgens een woordvoerder. 

Voor de kinderen van de school is het nu nog maar de vraag of hun schoolreisje, of de andere activiteiten doorgang kunnen vinden.  Als het aan directeur Ron Kruis ligt gaat er in ieder geval zoveel mogelijk gewoon door: "Wij nemen als school onze verantwoordelijkheid en trekken desnoods de portemonnee." De leerlingen en hun ouders zullen in de loop van volgende week geïnformeerd worden over de situatie.