Project Cars-ontwikkelaar komt met eigen console

Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van onder andere de Project Cars-serie, is bezig met een eigen console die over een paar jaar uit moet komen. Dit heeft CEO Ian Bell aangekondigd op Twitter.

De console draagt de naam The Mad Box en zal "de krachtigste console ooit gebouwd" worden. "De specificaties zullen gelijk zijn aan wat over twee jaar een erg snelle pc genoemd wordt," geeft Bell aan in een interview met Variety. The Mad Box ondersteunt 4K en draait VR-games met 60FPS per oog, ofwel 120 frames per seconde. VR-headsets zoals de Oculus en HTC Vive kunnen aangesloten worden op de console, net als bestaande pc-accessoires zoals racesturen en joysticks.

Iedere ontwikkelaar mag games voor de console maken. "Vooral nieuwe projecten zullen baat hebben bij onze gratis engine," geeft Bell aan. Deze engine is ook te gebruiken voor andere platforms en wordt niet geleverd om exclusives binnen te harken. "Wij vinden dat exclusives alleen maar uitsluiting in de hand werken, vandaar dat we de keuze hiervoor bij de ontwikkelaar leggen met onze cross platform engine. We hebben geen plannen om deals te sluiten met studios om andere platforms links te laten liggen. De industrie is al te veel een monopolie, wij denken dat competitie gezond is en dat wij in staat zijn om iets episch neer te zetten."

Voor specs, afbeeldingen of prijzen van de console moeten we nog even geduld hebben. Slightly Mad is nog druk aan het onderhandelen met fabrikanten. Wel heeft Bell al aangegeven dat er gesproken is met verschillende investeerders en dat er voor het realiseren van The Mad Box geen crowdfunding aan te pas gaat komen. Afbeeldingen van het eerste design zullen in vier tot zes weken gepresenteerd worden. De console zelf moet over ongeveer drie jaar uitkomen.