Oomen start in Tour de France

Sam Oomen maakt komende zomer zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Voor de 23-jarige Tilburger van team Sunweb zal het zijn enige grote wielerronde worden dit jaar.

"Het had misschien al gekund, maar twee grote rondes wordt toch iets voor volgend jaar. De Tour is veeleisend, zeker op mentaal gebied, maar ik denk wel dat ik er klaar voor ben", aldus Oomen bij de ploegenpresentatie van Team Sunweb in Tilburg.

Afgelopen jaar werd Oomen nog negende in de Giro d'Italia, terwijl de 23-jarige wielrenner vooral in dienst reed voor Tom Dumoulin. Ook dit jaar zal hij waarschijnlijk in dienst rijden van Dumoulin, die net zoals vorig jaar eerst de Ronde van Italië fietst. "Ik ga ervan uit dat Tom ook de Tour rijdt. Dat kan echt wel wat worden als hij net zo goed is als vorig jaar. Nee, voor het kopmanschap ben ik volgens mij nog niet klaar, ook al eindigde ik in de Giro al in de top 10."

Oomen komt volgend jaar ook aan de start van alle heuvelklassiekers met Luik-Bastenaken-Luik als belangrijkste wedstrijd. Ook Dumoulin start in Luik-Bastenaken-Luik.