2 dodelijke slachtoffers bij ongeval A9

Woensdagavond vond er een verkeersongeval plaats op de A9 net onder Badhoevedorp. Hierbij kwamen een 33-jarige vrouw en een 64-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam, om het leven. 

De slachtoffers hadden juist iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis. Zij reden vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van hun auto ermee stopte. De auto kwam stil te staan zonder verlichting. Over de A9 (vermoedelijk ook vanaf Schiphol) kwam een 40-jarige man uit Bergen op Zoom in een taxi aangereden.

Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken, maar botste vol tegen beide slachtoffers, die uit hun auto waren gestapt. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. De 40-jarige man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij moest een speekselproef ondergaan.

Hieruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van THC, waarop bloed bij hem werd afgenomen. Dit bloedmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De verdachte werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.