Eerste World Cup-zege skiër Schwarz, Vlhova klopt Shiffrin in rechtstreeks duel

Alpineskiër Marco Schwarz heeft zijn eerste zege in de World Cup te pakken. De 23-jarige Oostenrijker was in Oslo de beste tijdens de parallelslalom.

Op weg naar de finale rekende Schwarz na een fraaie comeback af met de Fransman Alexis Pinturault, waarna de Zweed Mattias Hargin eraan moest geloven. In de halve finales was hij net te sterk voor de Zwitser Ramon Zenhäusern.

De andere finalist was een verrassende: Dave Ryding begon met de uitschakeling van Oostenrijker Manuel Feller en zette daarna 's werelds beste skiër, Marcel Hirscher, dusdanig onder druk dat de Oostenrijker bezweek. In de halve finale was olympisch slalomkampioen André Myhrer niet opgewassen tegen Ryding, die het zo tot de finale schopte.

De strijd om plek drie werd gewonnen door Doppelmeter Zenhäusern, die Myhrer in de fout dwong. In de finale won Schwarz de eerste run, waarna Ryding halverwege de tweede run de turbo aanslingerde. Daarbij ging het echter al snel fout: hij miste een poortje en dus was de winst voor Schwarz.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen strijden Mikaela Shiffrin en Petra Vlhova al het hele seizoen tegen elkaar op de slalom en nu was dat niet anders. De twee waren de twee snelste skiesters in de kwalificatie en plaatsten zich voor de finale. Shiffrin rekende af met thuisfavoriete Ragnhild Mowinckel, waarna de Canadese Erin Mielzynski dicht bij een stunt in de buurt kwam. In de halve finale ging de Zwitserse Wendy Holdener net ten onder tegen Shiffrin.

Vlhova begon met simpele zeges op de Zwitserse Aline Daniot en de Italiaanse Irene Curtoni, waarna de Zweedse Anna Swenn Larsson het ook niet haalde. Holdener was in het duel om de derde plek in twee runs net te sterk voor Swenn Larsson, Vlhova begon de finale met een zege op Shiffrin in de eerste run. In de tweede leek de Amerikaanse even dichterbij te komen, maar Vlhova zette nog eens aan en trok de zege in een mooi duel naar zich toe.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)