Nooit grappig: een geldtransporteur zonder geld

SecurCash, de grootste geldtransporteur van Nederland heeft faillissement aangevraagd. Dat is door CNV-vakbondsbestuurder Peter de Ridder bevestigd nadat De Telegraaf het nieuws naar buiten bracht. Het personeel kan voorlopig gewoon door blijven werken, in de hoop op een doorstart. 

De problemen zijn al langer aan de gang; in de aanloop naar de feestdagen hebben alle betrokken partijen moeten beloven te zwijgen over de situatie, omdat er werd gevreesd voor een run op de pinautomaten. Ook zouden dieven op ideeën gebracht kunnen worden, met de wetenschap dat bij winkels het geld niet opgehaald was. 

Brink's Nederland
Een paar jaar geleden kwam Brink's Nederland ook al in de financiële problemen tot het bedrijf werd ingelijfd door de het Duitse Wincor Nixdorf. Die voegde Brink's Nederland samen met dochterbedrijf SecurCash, dat nu dus ook in financiële malaise verkeert. 

Bij SecurCash Nederland werken circa 300 mensen, waarvan ruim 200 in vaste dienst. Het is de bedoeling dat twee concurrenten de transporten van het bedrijf over gaan nemen. Het vervoer van en naar geldautomaten wordt voorlopig buiten het faillissement gelaten aldus De Telegraaf.