Politie zoekt getuigen van vrijheidsberoving en gedwongen pinnen

De politie is een onderzoek gestart naar de gang van zaken over een vrijheidsberoving van enkele jongeren die onder bedreiging van geweld hebben moeten pinnen. Het incident vond plaats op Nieuwjaarsochtend. Eén van de jongeren raakte lichtgewond volgens de politie.

De jongeren werden gedwongen in een kleine donkergekleurde auto te stappen. Eerst werd de ABN/AMRO bank aan de Hatertseweg nummer 86 in Nijmegen bezocht. Dat was even voor 06.00 uur. Ook werd de Klef in Ewijk bezocht, maar daar bleek de pinautomaat in een winkel te zitten, dus daar was niets te halen.

Vervolgens werd er doorgereden naar Winssen. Daar werd wederom gepind. Vervolgens zijn de slachtoffers achtergelaten en gingen de twee verdachten er in hun auto met een onbekend geldbedrag vandoor. Op dit moment wil de politie nog niet meer informatie delen in belang van het onderzoek.

Een woordvoerder van de politie: "De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest of iets hebben gezien of informatie bezitten die ons kan helpen deze zaak op te lossen."

De vragen die de politie heeft zijn: "Wie heeft er bij voornoemde pinautomaten iets gezien rond genoemde tijdstippen? Wie heeft er een kleine donkere auto zien stilstaan bij voornoemde pinautomaten? Tijdens het pinnen bij de ABN/AMRO liepen 4 personen voorbij. De politie zou graag met hen in contact komen."

De politie verzoekt mensen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen met de politie.Dat is mogelijk via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.