Kobayashi wint 'Nieuwjaarsspringen' en behoudt leiding Vierschansentournee

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft dinsdag de tweede wedstrijd in de Vierschansentournee gewonnen. De 22-jarige Japanner zegevierde na Oberstdorf ook tijdens het 'Nieuwjaarsspringen' in Garmisch-Partenkirchen.

In de eerste ronde pakte Kobayashi al de leiding, maar veel scheelde het zeker niet: de Duitser Markus Eisenbichler stond slechts 0,2 punten achter hem en dus was er hoop voor de Duitse thuisfans. Dawid Kubacki uit Polen stond op de derde plek, voor Kobayashi's oudere broer Junshiro en de Tsjech Roman Koudelka.

Titelverdediger Kamil Stoch kende een geweldige tweede sprong en steeg zo van de zestiende naar de zesde plek. Koudelka nam plek vier over van Junshiro Kobayashi, waarna Kubacki zijn derde plek verdedigde. Eisenbichler leek een aanval op de winst te doen, maar Kobayashi hield stand en pakte de overwinning.

De tournee gaat donderdag verder met de kwalificatie in het Oostenrijkse Innsbruck, waar vrijdag de wedstrijd op het programma staat, gevolgd door twee dagen in Bischofshofen.