Aspergevoorspelster: extreme temperaturen en Engeland wereldkampioen

Jemima Packington is een beetje apart. De 63-jarige Britse zegt namelijk dat ze de toekomst kan voorspellen...met asperges. Ze gooit de ranzige stengels de lucht in, interpreteert de manier waarop ze landen en doet dan voorspellingen.

Ze zou de winst in de presidentsverkiezingen van Donald Trump en Emmanuel Macron voorspeld hebben, net als de Brexit, hoewel dat allemaal bepaald niet zo schokkend was. Voor volgend jaar komt ze weer met een paar voorspellingen, hoewel ze niet allemaal even boeiend zijn. Iets over Big Brother dat weer terugkeert op de (Engelse) TV, de angst voor Brexit die 'grotendeels onjuist' zal blijken te zijn en een einde aan de handelsoorlog tussen de VS en China - met als kanttekening dat er wel een flinke recessie komt in de VS, waar we allemaal door geraakt zullen worden.

De aspergedame komt ook met de voorspelling dat de Engelse voetbalsters wereldkampioen worden, dat 'A Star is Born' Oscars gaat winnen en dat, jawel, asperges beter zullen verkopen dan ooit - logisch, je kunt er immers de toekomst mee voorspellen. Tot slot meldt ze nog even dat extreme temperaturen de norm zullen worden, iets wat wetenschap ook al jaren zegt en wat net zo verrassend is als de ontdekking dat men nat schijnt te worden van regen.