Allerrijksten verliezen honderden miljarden

Voor de 500 rijkste mensen op aarde heeft het ongeluk keihard toegeslagen. Bij elkaar zijn de allerrijkste mensen op aarde dit jaar ruim 450 miljard dollar verloren en dat vinden ze ongetwijfeld zeker níet fantastisch.

Vorig jaar ging het nog een stuk beter voor de viesrijke mensen: ze kregen er bij elkaar meer dan 1000 miljard dollar bij. Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, staat bovenaan. Hij heeft er dit jaar 24 miljard dollar bij en staat nu op een niet onaangenaam totaal van 123 miljard dollar. Dat is misschien wel een kleine domper voor hem, want in september had hij nog 45 miljard dollar meer aan diverse bezittingen, maar dat ging in de afgelopen maanden omlaag wegens de dalende beurskoerzen - gelijk de reden voor het afnemen van het totale vermogen van de allerrijksten.

Bill Gates en Warren Buffett staan op ruime afstand van Bezos: de Microsoft-oprichter Gates heeft 90 miljard dollar tot zijn beschikking, Buffett staat op 82,9 miljard dollar. Facebook-baas Mark Zuckerberg zal het komende jaar op een houtje moeten bijten: hij heeft maar liefst 20 miljard dollar ingeleverd. De sloeber staat nu met slechts 52,9 miljard euro op de zevende plek.