Japanse boksers verdedigen wereldtitels in Tokyo

In het Ota-City General Gymnasium in Tokyo hebben boksers Masayuki Ito en Ken Shiro hun wereldtitels voor eigen publiek met succes kunnen verdedigen. Het waren de enige twee wereldtitelgevechten die in het weekeinde op het programma stonden in de bokswereld.

In het supervedergewicht (-59kg) verdedigde de 27-jarige Ito (24-1) zijn in juli gewonnen WBO-wereldtitel voor het eerst en dat deed hij goed. Evgeny Chuprakov (20-0) uit Rusland hield het een goede zeven ronden vol, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte in het voordeel van de Japanner.

Shiro (14-0) vocht in het lichtvlieggewicht (-49kg) om zijn WBC-wereldtitel te verdedigen. Die won hij in mei vorig jaar en verdedigde hij tegen de Mexicaan Saul Juarez (24-8) voor de vijfde keer. Zijn vorige drie titelgevechten leverden Shiro knock-outwinst op in de vierde, tweede en zevende ronde, dit keer werd hij door de juryleden unaniem als winnaar aangewezen.

De vacante interimwereldtitel bij de WBC in het bantamgewicht (-53,5kg) ging ook naar Japan. Takuma Inoue (12-0) diende Petch Sor Chitpattana uit Thailand na 48 zeges diens eerste nederlaag toe, ook op punten. Inoue komt daarmee dichter bij een echte wereldtitel in de gewichtsklasse waarin zijn oudere broer Naoya al wereldkampioen is bij de WBA.

Ito - Chuprakov (Bron: YouTube)