Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?'

Een van de mannen die zaterdagochtend vroeg bij Club Vibes aan de Westersingel in Rotterdam werd neergestoken ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat meldt de politie. Bij de steekpartij raakte één persoon dusdanig zwaargewond dat een Mobiel Medisch Team op straat een spoedoperatie moest uitvoeren. 

Lees ook: Slachtoffer op straat geopereerd na steekpartij

Kort na de steekpartij werden er in Ridderkerk drie verdachten aangehouden, twee mannen en een vrouw. Ook in de buurt van de steekpartij werd er, op aanwijingen van getuigen, een man opgepakt. Deze is inmiddels weer op vrije voeten gesteld door de politie, en geen verdachte meer in de zaak. 

Een woordvoerder van de politie: "Uit onderzoek van de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, is het navolgende duidelijk geworden: Een vriendengroep verliet zaterdagochtend rond 05.00 uur de discotheek toen een aantal voor de discotheek staande personen ruzie met hen zocht om vrijwel direct daarna grof geweld toe te passen."

De woordvoerder vervolgt: "Het onderzoeksteam heeft al beelden, maar wil nog beter in kaart brengen wat zich in en rond de Club Vibes afspeelde die zaterdagochtend. Het kan ook zomaar zijn dat er daardoor nieuwe en betere beelden van de verdachten boven water komen. Stuur met mobieltjes gemaakte foto’s en filmpjes (binnen en buiten Club Vibes gemaakt vanaf 04:00 uur tot ruim na de geweldsuitbarsting) alstublieft door via het meldformulier op de website."

Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?' (Foto Politie.nl)
Politie: 'Wie heeft beelden van steekpartij Club Vibes?' (Foto Politie.nl)