Heterdaadjes bij autobranden Utrecht, vier verdachten gepakt

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Utrechtse politie een aantal verdachten opgepakt in verband met de recente serie autobranden die de stad teistert. Zaterdagnacht gingen drie auto's in vlammen op en in alle gevallen wisten getuigen de daders in actie te zien.

Alle drie de auto's in de Utrechtse wijk Kanaleneiland konden als verloren worden beschouwd, maar dankzij getuigen die de politie belden konden de daders toch worden aangehouden. Bij één van de verdachten vond de politie ook nog een aantal vuurwerkbommen in de auto.

Bij een andere brand hield de politie twee verdachten in de gaten die aan het kijken waren hoe de brandweer de auto's aan het blussen was. Getuigen herkenden de mannen die na het aansteken van de brand op een scooter vluchtten. De politie hield de verdachten toen aan.

Later in de nacht werd een 17-jarige jongen in dezelfde buurt aangehouden nadat twee branden peperdure auto's vernietigden. Een 150.000 euro kostende Audi A8 ging hierbij onder andere in vlammen op.

Sinds november 2018 zijn in Utrecht al dertig auto's in vlammen opgegaan, waarvan alleen al zes dit weekend. De Utrechtse politie is dan ook enorm actief in het opsporen van de daders, tot aan het gebruik van drones aan toe. Dit lijkt, in combinatie met hulp van het publiek, zijn vruchten af te werpen.