Liverpool haalt uit tegen erbarmelijke Arsenal-defensie

Liverpool heeft in z'n laatste wedstrijd van 2018 een flink pak slaag uitgedeeld aan Arsenal: 5-1 Roberto Firmino speelde één van de hoofdrollen.

De Braziliaan had het hele seizoen nog niet in eigen stadion gescoord, maar daar kwam zaterdagavond verandering in. Eerst was het echter de beurt aan Arsenal. Hoewel Liverpool veel beter aan de wedstrijd begon, namen The Gunners na elf minuten namelijk de leiding. Alex Iwobi, die even daarvoor doelman Alisson had getest met een laag schot, gaf een uitstekende voorzet die Ainsley Maitland-Niles bij de tweede paal kon binnenglijden.

Het elftal van Jürgen Klopp was daar echter niet van onder de indruk, want amper twee minuten later maakte Firmino gelijk met hulp van de Londense defensie. Stephan Lichtsteiner schoot de bal klungelig tegen Shkodran Mustafi aan, waardoor Firmino in een leeg doel kon scoren. Meteen daarna wist de topschutter al zijn tweede goal te maken via een fraaie solo door het centrum, na balverlies van Lucas Torreira op het middenveld.

Liverpool bleef aandringen en de derde treffer kon dan ook niet uitblijven. Mohamed Salah stond bij een lange bal van Andy Robertson helemaal vrij en de Egyptenaar liet het scoren over aan Sadio Mané. In de blessuretijd van de eerste helft kregen The Reds ook nog een strafschop toen Sokratis in de fout ging tegen Salah, die zelf van elf meter raak schoot.

Arsenal wist daar voor rust vrijwel niks tegenover te zetten. Unai Emery greep in de rust in door Laurent Koscielny in te brengen voor Mustafi. Koscielny is net als de Duitser net terug van een blessure, maar Héctor Bellerín, Rob Holding en Nacho Monreal waren voor Emery niet inzetbaar. De Spaanse manager kon op Anfield ook al niet beschikken over Mesut Özil, die op 'Boxing Day' tegen Brighton een knieblessure opliep.

Na rust beten de Londenaren aanvankelijk wat meer van zich af en via Aaron Ramsey en Pierre-Emerick Aubameyang zorgde men voor wat dreiging, maar daarna was het gewoon weer de beurt aan Liverpool. Firmino en Fabinho zagen hun pogingen worden gekeerd door keeper Bernd Leno. Kort daarna was het wel raak toen de bal opnieuw op de stip ging. Firmino maakte zijn hattrick compleet nadat Dejan Lovren naar de grond was gehaald door Sead Kolasinac.

In het restant van de wedstrijd bleef Arsenal nog meer tegengoals bespaard. De ploeg blijft vijfde en Manchester United kan zondag tegen Bournemouth (thuis) de achterstand terugbrengen tot drie punten. Liverpool heeft bovenaan de Premier League nu negen punten voorsprong op Tottenham Hotspur en tien op Manchester City, dat zondag tegen Southampton speelt (uit). Aanstaande donderdagavond ontmoeten beide grootmachten elkaar in het Etihad Stadium.

Liverpool staat negen punten los. (PRO SHOTS/Action Images)