Bloodstained: Ritual of the Night niet naar Mac en Linux

Het ontwikkelproces van het Kickstarterproject en spiritueel opvolger van de Castlevania-serie Bloodstained: Ritual of the Night begint zelf ook steeds meer op een bloederige bende te lijken. In de meest recente development update geeft projectleider Koji Igarashi – bekend van Castlevania – aan dat de versies voor Mac en Linux geschrapt zijn.

Oorspronkelijk zou Bloodstained uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One, Wii U, PlayStation Vita, Windows, Mac en Linux. Dat was vijf jaar geleden toen het Kickstarter-doel bereikt werd. In de tussentijd is de Vita-versie komen te vervallen en is de game van de Wii U doorgeschoven naar de Switch. Mac- en Linux-gebruikers zullen de game nu ook nooit op hun platform zien verschijnen. En waar backers van de Vita- en Wii U-versie hun vooraf ingelegde geld terug konden vragen, is dit niet mogelijk bij de Mac- en Linux-versies. Backers kunnen alleen kiezen voor een versie voor een van de platforms waar Bloodstained nog wel op verschijnt. Dit heeft al tot de nodige ophef geleid.

Er is echter ook goed nieuws, want de ontwikkeling is in volle gang en Igarashi is er volledig van overtuigd dat Bloodstained: Ritual of the Night in 2019 dan eindelijk gaat uitkomen. Vooralsnog voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Windows, maar wie weet wat er nog meer gebeurt …