Weer incident rond probleembushalte bij AZC Leersum

Er is weer wat voorgevallen bij de veelgeplaagde bushalte bij het asielzoekerscentrum in het Utrechtse dorp Leersum. Het voorval wordt nu nog door de politie onderzocht en tot zover wil de gemeente Utrechtse Heuvelrug niets kwijt.

De politie bekijkt de beelden van de beveiliginscamera's die bij de bushalte op de Hoogstraat zijn opgehangen na eerdere incidenten. De camera's zijn op 7 december opgehangen, waarna het relatief rustig bleef rond de bushalte. De camera's werden opgehangen na problemen met jonge mannen uit het azc, die onder andere langsfietsende meisjes een onveilig gevoel gaven.

Daarnaast wilden de asielzoekers vaak niet betalen in de bus. Asielzoekers hebben vaak alleen contant geld mee, terwijl op de bus tegenwoordig alleen gepind kan worden. Vooral bus 50, tussen Utrecht en Veenendaal, schijnt een verschrikking te zijn volgens de buschauffeurs en reizigers.

Er is inmiddels sprake van één onruststoker die overgeplaatst zou zijn naar een andere locatie, anderen zijn aangesproken op hun hinderlijke gedrag. De camera's blijven in ieder geval nog drie maanden actief.