Humphries stunt met zege op titelverdediger Cross

Er komt een andere wereldkampioen bij de PDC. Titelverdediger Rob Cross is verslagen. Hij werd met 4-2 verslagen door zijn landgenoot Luke Humphries, die zelfs nog met 0-2 achter stond.

Het leek een snelle avond te worden. Na twee korte partijen op de avond won Cross met overmacht de eerste set met 3-0. De titelverdediger draaide goed, maar Humphries kon goed mee. Het werd in set twee 2-2 en Humphries miste twee miste setdarts, waarna Cross alsnog toesloeg en op 2-0 kwam.

In set drie daalde het gemiddelde van Cross en steeg dat van zijn tegenstander. Humphries denderde door, bleef bij en werd scherper op zijn dubbels. Zo pakte hij uiteindelijk de set door 115 uit te gooien (3-1). Humphries denderde door en kwam op 2-0 in set vier. Cross kon nog echter terug breaken, waarna de 23-jarige Engelsman er alsnog 2-2 van kon maken.

In set vijf kwam Humphries voor het eerst voor in de wedstrijd. Op 2-2 miste Humphries een setdart, waarna Cross hetzelfde deed. De jongeling pakte de leg en dus alsnog de set. Humphries werd echter wat zoekende in de zesde set. Cross kon echter niet profiteren. Hij miste te veel de dubbels. Op 2-2 liet Humphries 14 staan, waar hij van 84 kwam. Cross noteerde vanaf 121 slechts 24, waarna Humphries het via dubbel zeven alsnog afmaakte.

De cijfers bij Cross - Humphries. (Bron: PDC)
De cijfers bij Cross - Humphries. (Bron: PDC)

Humphries treft zaterdag in de kwartfinales Michael Smith. Bully Boy won eerder op de avond met 4-1 van Ryan Searle. Ook Dave Chisnall haalde de laatste acht. Hij won met 4-0 van Jamie Lewis. 

2018/2019 {DC World Darts Championship - Round IV
Nathan Aspinall 4-3 Devon Petersen
Brendan Dolan 4-1 Benito van de Pas
Ryan Joyce 4-3 James Wade

Michael Smith 4-1 Ryan Searle
Dave Chisnall 4-0 Jamie Lewis
Rob Cross 2-4 Luke Humphries

Kwartfinales - zaterdag - vanaf 13.45 uur
Nathan Aspinall v Brendan Dolan
Dave Chisnall v Gary Anderson

Avondsessie - vanaf 20.00 uur
Luke Humphries v Michael Smith
Michael van Gerwen v Ryan Joyce