Politie treft 60 gestolen fietsen aan

De politie heeft donderdag 20 december een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal of heling van gestolen fietsen. Iemand herkende op internet zijn gestolen fiets en nam contact op met de politie. Die besloot om met toestemming van de officier van justitie zich voor te doen als geïnteresseerde koper. 

Een afspraak was zo gemaakt en op de bewuste dag had de verkoper een afspraak met de 'koper' bij een boxruimte in Amsterdam-West. Toen de verkoper de fiets uit de box haalde, zag de agent nog zo'n 60 fietsen staan. Bij controle van het framenummer van de bewuste fiets bleek dit inderdaad om een gestolen fiets te gaan. 

De politie heeft de man daarop aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de fiets. Na het verhoor werd hij heengezonden; maar hij is nog wel verdacht.  Inmiddels heeft de politie twee fietsen bij hun rechtmatige eigenaar terugbezorgd, omdat er aangifte was gedaan, 58 andere stalen rossen wachten tot er aangifte wordt gedaan zodat ze naar hun berijder terug kunnen keren. 

De politie heeft er eventjes werk aan gehad, maar inmiddels staan er 58 foto's op de website. Zit jouw fiets er tussen en heb je nog geen aangifte gedaan? Doe dan even snel aangifte en vermeld in de aangifte minimaal het framenummer van je fiets, en als het even kan ook het fotonummer. 

Politie treft 60 gestolen fietsen aan (Foto: Politie.nl)
Politie treft 60 gestolen fietsen aan (Foto: Politie.nl)