Anderson na prachtige thriller naar kwartfinales WK darts

Gary Anderson is de eerste kwartfinalist van het WK darts van de PDC. In het Alexandra Palace in Londen moest de Schot alle zeilen bijzetten om de Engelsman Chris Dobey te verslaan in een schitterende partij.

Met een 123-finish in leg één toonde Anderson gelijk wakker te zijn, maar Dobey wist de set te pakken, waarna hij ook set twee op zijn naam schreef. Dobey liet vervolgens kansen liggen en Anderson kwam op dreef, waardoor de Schot twee sets op rij kon pakken: 2-2.

Na nog een matige leg begonnen de heren écht op stoom te komen. De 180's vlogen de kijker om de oren en Dobey mocht - zonder succes - aanleggen voor een negendarter, wat hem met een elfdarter de setwinst opleverde: 2-3, inclusief een 'streak' waarin hij zelfs met achtereenvolgens 140, 140, 180, 180 en 140 geen pijl op een dubbel kreeg.

Met onder meer een elf- en dertiendarter pakte Anderson de zesde set, waarna het niveau nog maar eens omhoog ging. Drie twaalfdarters op rij openden de set en eindelijk begon bij Dobey de druk toe te slaan: hij maakte wat foutjes, werd door meerdere gemiste dubbels gebroken en miste dubbels om terug te breken, waarop Anderson het met 4-2 in de beslissende set afmaakte.

Anderson strijdt tegen Jamie Lewis of Dave Chisnall om een plekje in de halve finales.

Gary Anderson - Chris Dobey (Bron: PDC)
Gary Anderson - Chris Dobey (Bron: PDC)