112-melding levert flinke drugsvangst op

Afgelopen zaterdagavond heeft een 112-melding geleid tot een flinke drugs- en wapenvondst in Rotterdam. Een getuige zag 's avonds een aantal mannen op verdachte wijze bij een auto met buitenlands kenteken op de Kramerstraat. Ook hoorde hij gebonk en gekraak. 

Agenten die ter plaatse kwamen troffen een nerveuze Fransman aan, die een onsamenhangend verhaal ophing over een bezoek dat hij zojuist aan een familielid in de bewuste straat zou hebben gebracht. Echter, wat de naam van het familielid dan was, of überhaupt op welk huisnummer dat familielid zou wonen, wist de man niet te vertellen. 

De bewoner van het bewuste pand weigerde om de agenten tot zijn woning toe te laten. De agenten vertrouwden het zaakje niet en vroegen de Officier van Justitie toestemming om een inval te doen. Dat de bewoner de agenten niet wilde binnenlaten had een goede reden: de politie trof twee vuurwapens, bijna drie kilo heroïne, een halve kilo cocaïne, drie kilo versnijdingsmiddel en allerlei gereedschap om de drugs te bewerken aan. Verder vonden ze een 23.000 euro in contanten en luxe sieraden. 

De Fransman (39), de bewoner (38) en een bezoeker (38) werden gearresteerd en de auto in beslag genomen voor nader onderzoek. Bij dat onderzoek kwam een verborgen ruimte aan het licht: in de auto lag nog eens 57 kilo heroïne en cocaïne. Tussen de drugs uit de woning kwam nog eens een extra vuurwapen tevoorschijn. 

112-melding levert flinke drugsvangst op  (Foto: FOK!)
112-melding levert flinke drugsvangst op (Foto: FOK!)