Petersen en Humphries naar laatste zestien op WK darts

Devon Petersen, Luke Humphries en Michael Smith hebben zich op het WK Darts geplaatst voor de vierde ronde. In Londen won de Zuid-Afrikaan met 4-2 in sets van Steve West, terwijl Humphries met 4-1 won van de Belg Dimitri Van den Bergh. Smith won met 4-2 van de Schot John Henderson.

West kwam uitstekend uit de start blokken tegen Petersen. De 43-jarige Engelsman won de eerste set dan ook met 3-0 in legs onder meer door een elf-darter in de openingsleg. Petersen kwam steeds beter in de wedstrijd en won de twee volgende sets. West pakte de vierde set en zo stond het na vier sets gelijk tussen de Zuid-Afrikaan en de Engelsman.

In een spannende vijfde set waarin het gelijk op ging tussen beide darters kreeg West in de vijfde leg één pijl op dubbel 20, maar de Engelsman miste, waarna Petersen wel de set wist uit te gooien op dubbel 20 en pakte zo een 3-2 voorsprong in sets. In de zesde set leek opnieuw een beslissende leg aan te pas te komen, maar bij een 2-1 stand in de zesde set in het voordeel van Petersen kreeg West vijf kansen om een beslissende vijfde leg te forceren. De Engelsman miste ze alle vijf, waarna Petersen zijn kans greep op dubbel 8. 

In de vierde ronde speelt Petersen tegen Nathan Aspinall, die eerder wist te winnen van Kyle Anderson.

Dimitri Van den Bergh - Luke Humphries
Humphries heeft zich geplaatst voor de vierde van het WK Darts. De 23-jarige Engelsman won de eerste twee sets met 3-2 van Van den Bergh, terwijl Van den Bergh in de tweede set nog met 2-0 voorstond. In de derde set herpakte de 23-jarige Belg zich en won eenvoudig de derde set.

In begin van de vierde set begon Van de Bergh goed en won meteen de eerste leg, maar daarna wist de jeugdwereldkampioen geen leg meer te winnen zo won de Humphries met 4-1 van zijn van Van den Bergh. Humphries speelt in de vierde ronde tegen wereldkampioen Rob Cross.

Michael Smith - John Henderson
Smith heeft in de derde ronde met 4-2 van Henderson gewonnen. Henderson wist nog wel twee van de eerste drie sets te winnen, maar daarna liep Smith weg bij de Schot. Van de laatste tien legs die werden gespeeld won Bullyboy er negen van en pakte zo de laatste drie sets van de wedstrijd.

In de volgende ronde speelt Smith tegen Ryan Searle. Searle had in de tweede ronde nog verrassend van de Oostenrijker Mensur Suljovic gewonnen. In de vorige ronde was de 31-jarige Engelsman te sterk voor William O'Connor met 4-1.