FOK! Wat een weer: hogedruk grijpt de macht

Hohohoho!  

Ik haalde het gezegde 'de donkere dagen voor kerst' al vaker aan, en gisteren was het ook weer typisch zo'n dag. Het was bewolkt en regenachtig. Af en toe was het wel even droog, maar de natte perioden waren in de meerderheid. Ik vind dit persoonlijk echt verschrikkelijk. Laat het gewoon lekker licht zijn tot een uur of 9 en temperaturen van 25 tot 30 graden. En dan als afsluiter een geweldige onweersbui. Helaas kennen wij hier in ons land seizoenen, en zullen we het toch hiermee moeten doen met wat we krijgen voorgeschoteld door Moeder Natuur. 

Alle gekheid.. Gisteravond regende het nog op veel plaatsen en soms flink ook, maar in de loop van de nacht trok de regen geleidelijk naar het zuiden toe weg.

Vandaag begint weer een periode van hogedruk. De luchtdruk stijgt naar 1035 Hpa. Toch wil dat niet zeggen stralend weer. De zon zal zo her en der wel schijnen, maar de wolkenvelden overheersen. In het noordoosten wordt het een graad of 6, maar in Zeeland toch nog 9.

En dan kerst. Eerste kerstdag kan de zon ook geregeld schijnen, maar tweede kerstdag is het wolkendek goeddeels gesloten. Regen valt er deze feestdagen vrijwel niet. Het wordt wel wat frisser met maxima van 5 tot 7 graden.

Fijne kerstvakantie!  

Volle maan nabij Kempen. (Foto: spylacopa_68)
De volle maan nabij Kempen in Duitsland. Dat is in de buurt van Venlo. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!