Vrienden zoeken nog steeds naar Arjen Kamphuis

Eind augustus werd bekend dat Arjen Kamphuis, een 47-jarige cybersecurityspecialist, sinds 20 augustus vermist werd. Hij was op vakantie geweest in Noorwegen, en op 20 augustus checkte hij uit in zijn hotel in Bodø  om vervolgens van de aardbodem te verdwijnen. 12 en 13 september werden respectievelijk zijn identieitspapieren en kajak gevonden in de buurt van Rognan, zo'n 80 kilometer van Bodø verwijderd.  

Nu, vier maanden later, houden bekenden van Kamphuis er rekening mee dat Kamphuis vrijwillig van de radar verdwenen is, zoals volgens hen al eens eerder gebeurd is. Zijn vrienden onderzoeken onder meer een betaling aan de Deutsche Bahn, vlak voor hij op vakantie ging. Dat zou kunnen wijzen op een reis naar Duitsland. Eerder werd ook al bekend dat na zijn verdwijning zijn telefoon kort aan heeft gestaan, waarna er een Duitse simkaart in werd geplaatst. Kamphuis heeft jarenlang in Duitsland gewoond, dus een 'vlucht' daarheen zou niet uit te sluiten zijn. 

Hoewel ze, net als de politie in Noorwegen, een ongeluk of misdrijf niet uitsluiten, starten ze met kerst een nieuwe zoekactie. Dan vindt in Leipzig een groot hackerscongres plaats. Daar zullen ze 60.000 Find Arjen-stickers uitdelen. Inintiatiefnemer Jos Weyers, een vriend en collega-hacker van Kamphuis: "Blijf naar hem uitkijken, is onze boodschap. Wellicht bereiken we Arjen zelf. Als hij nog ergens rondhangt, dan is dat misschien onder gelijkgestemden. En daar komen er tussen kerst en oud en nieuw zo’n 17.000 van naar Leipzig.”