Man aangehouden na mishandeling in sporthal

De politie hield zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aan. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 59-jarige man en een 57-jarige vrouw uit Zwijndrecht in sportcomplex De Develhal aan de Parklaan in Zwijndrecht.

Tegen 15.00 uur kwam bij de politie de melding van de mishandeling binnen. Agenten gingen er direct naartoe. Buiten het sportcomplex zagen ze een man, die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Ze hielden de 46-jarige man aan.

Kort daarvoor zou hij in het sportcomplex eerst de man hebben mishandeld en daarna de vrouw hebben geslagen. Het mannelijke slachtoffer, de voorzitter van de Jeugdcommissie Gezamenlijke Zwijndrechtse Voetbalverenigingen (JGZV), raakte buiten bewustzijn en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De vrouw raakte lichtgewond.

In de sporthal was zaterdagmiddag een voetbaltoernooi voor jeugdspelers aan de gang. Op Facebook laat de vereniging weten geweld niet te tolereren en dat sportiviteit prioriteit heeft. Het toernooi zal maandag worden voortgezet. 

Rechercheurs onderzoeken de exacte toedracht van de mishandeling. Vermoedelijk ging er een conflict diezelfde middag aan vooraf.