Tete met assist van waarde voor Olympique Lyon; PSG zet nieuw record neer

Het Olympique Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay is zaterdagavond blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Montpellier.

Tete was met een assist op doelpuntenmaker Nabil Fekir van grote waarde voor les Gones. Paris Saint-Germain wist voor de veertiende opeenvolgende keer van FC Nantes te winnen (1-0), waarmee les Parisiens een record neerzetten. Olympique Marseille kwam op bezoek bij Angers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Montpellier - Olympique Lyon 1-1
Bij Olympique Lyon hadden Kenny Tete en Memphis Depay een basisplaats. In de beginfase vielen er over en weer kansen te noteren, voor onder meer Houssem Aouar, Gaëtan Laborde en Florent Mollet. Toch vielen er in de eerste helft nog geen doelpunten in het duel tussen de nummer drie en nummer vier van de Ligue 1. Montpellier presteert dit seizoen uitstekend en vindt zichzelf daardoor terug in de bovenste helft van de ranglijst. De toeschouwers in het Stade de la Mosson moesten tot de 67e minuut wachten op een treffer.

Kenny Tete bediende Nabil Fekir, die zich knap vrij draaide in het strafschopgebied en de bal op zeer fraaie wijze achter Montpellier-doelman Benjamin Lecomte. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, toen Ruben Aguilar de bal voor de voeten kreeg en op een verwoestende wijze de 1-1 binnen schoot. Ondanks kansen over en weer in de slotfase eindigde de ontmoeting tussen Montpellier en Olympique Lyon in een gelijkspel. Daardoor houden les Gones Montpellier voorlopig onder zich.

Paris Saint-Germain - Nantes FC 1-0
Paris Saint-Germain verloor dit seizoen nog steeds geen enkele competitiewedstrijd. Les Parisiens zijn oppermachtig in de Ligue 1, maar kwamen in de eerste helft tegen Nantes nog niet tot scoren. Via Julian Draxler en Ángel Di Maria kreeg de thuisploeg mogelijkheden, maar de openingstreffer leverde dat in de eerste 45 minuten nog niet op. Het duurde ook in de tweede helft lang voordat de thuisploeg tot scoren kwam.

Twintig minuten voor tijd ging een hoekschop van Di Maria aan alles en iedereen voorbij, waarna Kylian Mbappé de bal bij de tweede paal tegen de touwen gleed. Ondanks dat Di Maria nog een mogelijkheid liet liggen, bleef het voor Paris Saint-Germain bij een minimale overwinning. Het was de veertiende keer op rij dat les Parisiens Nantes wisten te verslaan, wat een record betekent. Nooit won een Franse club zo vaak op rij van een specifieke tegenstander.

Angers - Olympique Marseille 1-1
Het seizoen verloopt tot dusver nog enigszins teleurstellend voor Olympique Marseille. L'OM, waar Kevin Strootman op de bank zat, bezet de zevende plaats in de Ligue 1 en kende ook op bezoek bij laagvlieger Angers een moeizame start. Stéphane Bahoken was na 36 minuten spelen het eindstation van een vlotlopende aanval van de thuisploeg en kopte op aangeven van Abdoulaye Bamba de openingstreffer binnen. Het duurde lang voordat Olympique Marseille op gelijke hoogte kwam. Vijf minuten voor het einde bepaalde Bouna Sarr de eindstand op 1-1, waardoor L'OM met een punt terugkeert naar Zuid-Frankrijk.