Barcelona begaat geen misstap tegen plaaggeest van de voorbije jaren

Barcelona is weer alleen koploper van LaLiga. Het team van trainer Ernesto Valverde was zaterdag in eigen huis te sterk voor Celta de Vigo en antwoordde daarmee op de zege van concurrent Atlético Madrid op Espanyol (1-0): 2-0. De doelpunten in het Camp Nou kwamen van Ousmane Dembélé en Lionel Messi. Door dezege hebben de Catalanen weer drie punten meer dan Atlético: 37 om 34.

Barcelona hoefde zich in de eerste 45 minuten niet al te veel in te spannen om met een voorsprong van 2-0 de rust in te gaan. In de tiende minuut liepen de bezoekers reeds achter de feiten aan. Na een goede actie van Jordi Alba op links was het Messi die op doel schoot. Rubén keerde de inzet van de Argentijn, maar had vervolgens geen antwoord op de rebound van Dembélé: 1-0.

Celta was in de eerste helft alleen na dik twintig minuten spelen gevaarlijk. Een uitstekend schot van Maxi Gómez werd door Marc-André ter Stegen met een dito redding beantwoordt. Vlak voor rust zette Messi de 2-0 op het scorebord. Jordi Alba zag de uitstekende vrijgelopen aanvaller niet over het hoofd, waarna Rubén de bal opnieuw uit zijn doel kon halen.

In de tweede helft beet Celta meer van zich af en daalde het balbezitpercentage van Barcelona. Het team van Valverde leunde op de dubbele voorsprong, terwijl Celta niet bij machte was om de achterstand te verkleinen. Zo liet Fran Beltrán een kwartier voor tijd bij de tweede paal na om te scoren na een hoekschop. Zodoende liep Celta, dat in de voorbije vier seizoenen van alle LaLiga-clubs de meeste punten van Barcelona had afgepakt (dertien), als verliezer van het veld.