FOK! Wat een weer: bewolkt, regen

De dag begint droog, maar de bewolking wordt dikker en in de loop van de ochtend gaat het in het zuidwesten regenen. De regen, die soms wat buiig van karakter is, breidt zich verder over het land uit. De temperatuur blijft rond 8°C steken. Er staat een matige zuidwestenwind, maar in de middag wordt de wind in het midden en zuiden van het land zwak en veranderlijk. In de loop van de avond wordt de wind overal zwak noord tot noordwest.

Vanavond en komende nacht trekt de neerslag geleidelijk zuidwaarts weg. Van het noorden uit breiden enkele opklaringen zich uit over het land, maar in de kustprovincies kan dan nog wel een enkele losse bui van zee binnendrijven. De minima komen uit op ca. 3°C. Er staat een zwakke noordelijke wind.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook ruimte voor de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noordoosten tot 9°C in het zuidwesten. De wind is zwak en komt meest uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

Besneeuwde bergtoppen in de verte in Spanje (Foto: Kroezel)
Besneeuwde bergtoppen in de verte in Spanje (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!