WK-sensatie Jamie Lewis stuurt Gurney naar huis; Chisnall verslaat Huybrechts

Jamie Lewis staat in de vierde ronde van het PDC WK. De halvefinalist van vorig jaar stuntte door Daryl Gurney met 4-3 na verlenging te verslaan. Ook Dave Chisnall haalt de kerst. Hij won eenvoudig van Kim Huybrechts. 

Gurney straalde geen moment uit dat hij er ook maar enig geloof in had en Lewis uiteindelijk gebruik van. Gurney miste in de eerste set vijf pijlen voor de set en leek daarop gelijk geknakt. Lewis denderde naar 0-2, vergat de derde set te pakken en gaf een 1-3-voorsprong weg. Het was nog niet de comeback van Gurney. Hij vergat in de vierde set op 2-1 de dubbel raak te gooien. Gurney kreeg vijf kansen. Lewis profiteerde en kwam op 3-1. 

De Welshman kwam dichtbij om de partij uit te gooien, tot Gurney pardoes een 160-finish gooide. Daarop volgde een break en kwam Gurney terug tot 2-3 in sets met een 84-finish. In zijn eigen set kwam Lewis op 0-1, om daarna toch de druk te voelen. Gurney kwam op 3-3 en op 2-0 in de beslissende set. 

Lewis brak echter terug. Gurney kreeg in de vijfde leg alle tijd om de voorsprong te pakken. Vier missers werden genadeloos afgestraft door een 180’er en dubbel tien van Lewis. Dat bleek toch de beslissing, want Lewis gooide 64 uit voor de zege. 

Cijfers bij Gurney - Lewis. (Bron: PDC)
Cijfers bij Gurney - Lewis. (Bron: PDC)

Dave Chisnall had geen enkele moeite met Kim Huybrechts. De Belg bleef met 90 gemiddeld en 26% op de checkouts flink achter op Chizzy. De Engelsman noteerde 97,6 en 48% op de dubbels. Ook Ryan Joyce staat in de achtste finales hij won met 4-3 van Alan Norris. 

Vanavond is het de beurt aan Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena. Laatst genoemde treft tweevoudig kampioen Gary Anderson. Van Gerwen sluit de avond in een duel tegen Max Hopp. 20.00 wordt het bal geopend door Ryan Searle en William O'Connor.