Dieseldief sleurt eigenaar tankstation meters mee

Vanmorgen rond 11:30 uur is de eigenaar van het benzinestation aan de Haverdijk in Prinsenbeek gewond geraakt toen hij probeerde te voorkomen dat een man zonder te betalen weg zou rijden. De man had zijn bestelbus volgetankt, en ging naar de kassa om te betalen. Of hij had te weinig saldo op zijn rekening of zijn pas was geblokkeerd, want betalen met zijn betaalpas lukte niet. 

De eigenaar wilde daarop de getankte brandstof terughebben en ging jerrycans halen. De man wachtte daar niet op en stapte in zijn auto om het terrein af te rijden. De eigenaar probeerde dat tegen te houden en greep de auto bij de deurklink vast. De automobilist reed gewoon door en na tientallen meters moest de eigenaar de auto loslaten. Hij viel en raakte gewond. Nadat hij door voorbijgangers geholpen werd is hij door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

Een voorbijganger heeft nog geprobeerd om het busje te achtervolgen, maar moest dit vanwege de hoge snelheid al snel staken. Kort na het incident heeft de benzinedief zich telefonisch bij de politie gemeld en de afspraak gemaakt dat hij zich later vandaag bij een politiebureau zou melden. Het bericht vermeldt niet of dat ook daadwerkelijk is gebeurd.