Skiester Shiffrin pakt 50e World Cup-zege en evenaart slalomlegende Schild

Alpineskiester Mikaela Shiffrin blijft een klasse apart. In het Franse Courchevel won de Amerikaanse voor alweer de zoveelste keer dit seizoen, na de reuzenslalom van vrijdag was het nu raak op de slalom.

Na één run stond Shiffrin bovenaan, maar de Slowaakse Petra Vlhova volgde op slechts 0,04 seconden. Met 0,26 seconden stond ook Bernadette Schild dicht in de buurt, terwijl Wendy Holdener (+0,55) en Frida Hansdotter (+0,74) ook nog redelijk ruim binnen de seconde van Shiffrin bleven.

Hansdotter ging in de tweede run zeer indrukwekkend naar beneden en passeerde Holdener met ruim verschil. Schild ging onderuit, waarna Vlhova er nog maar net in slaagde om voor Hansdotter te blijven. Shiffrin moest halverwege even wat tijd inleveren, maar maakte het onderin weer goed en won alsnog met 0,29 seconden op Vlhova en 0,37 op Hansdotter.

Voor de nog altijd maar 23-jarige Shiffrin is het al haar 50e World Cup-zege, slechts drie skiesters wonnen er meer. Het was ook haar 35e slalomzege en daarmee evenaart ze Marlies Schild, de Oostenrijkse legende die er tot en met 2013 ook 35 won. De Zwitserse Vreni Schneider staat met 34 nu alleen op de derde plek.