Biatleet B klopt broer en Loginov in mooie achtervolging

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft tijdens de World Cup in het Tsjechische Nove Mesto na de sprint ook de achtervolging gewonnen, waarin hij wegens zijn zege in de sprint als eerste mocht vertrekken.

Bø ging bij de eerste schietbeurt één keer de mist in, net als achtervolger Alexander Loginov. Een groepje volgde op vijftig seconden, met daarin onder meer Tarjei Bø, Benjamin Weger en Simon Desthieux.

Bij zijn tweede schietbeurt nam Bø wat extra tijd en dat betaalde zich uit: hij bleef foutloos en kreeg op een afstandje broer Tarjei achter zich aan, die dan weer werd gevolgd door Desthieux en de Noor Erland Bjøntegaard.

De derde schietbeurt bracht Johannes Bø in de problemen met twee missers, maar de razendsnel schietende Loginov ging ook een keer de fout in. Tarjei bleef foutloos en sloot aan, waardoor de gebroeders Bø samen op kop lagen, gevolgd door Desthieux.

Bij de laatste keer schieten kwamen de Noorse broers samen aan, waarbij ze beiden één keer in de fout gingen. Desthieux haakte met twee missers af, Loginov sloot aan door snel te schieten en het bij één misser te houden.

Johannes en Tarjei doken zo vrijwel gelijk de slotronde in, met Loginov op een handvol seconden. De rest was gezien: Desthieux ging twee keer de mist in en volgde op 24 seconden, met achter hem...jawel, Martin Fourcade. De Franse grootmeester mocht na zijn dramasprint slechts als 43e vertrekken, maar kende een geweldige wedstrijd en vocht zich naar plek vijf.

In de slotronde probeerde Loginov nog alles om aan te sluiten, maar dat lukte niet. Tarjei moest zijn jongere broer ondertussen laten gaan en viel ook terug tot achter Loginov, met een derde plek op 23 seconden van winnaar Johannes als resultaat. Desthieux eindigde als vierde, Fourcade werd zeer knap vijfde. Sebastian Samuelsson verdiende een speciale vermelding: de Zweed steeg van de 52e naar de 10e plek.