Boardercrosser Perathoner wint na 15 jaar eindelijk

Snowboarder Emanuel Perathoner heeft zaterdag op sportief gebied de dag van zijn leven gehad. De Italiaan won de World Cup-wedstrijd in Cervinia: na bijna 16 jaar en 88 wedstrijden in de World Cup was het eindelijk zijn eerste zege.

De 32-jarige Perathoner vocht een felle strijd om de winst, die aanvankelijk tussen de Duitsers Konstantin Schad en Martin Nörl - de winnaar van vrijdag - ging, met de Australiër Alex Pullin. Perathoner kwam in de slotfase echter langszij en reed naar de winst, voor de Amerikaan Jake Vedder. Nörl werd derde, voor Pullin, de Amerikaan Nate Holland en Schad, die in de slotfase onderuit ging. Glenn de Blois leek hard op weg naar een plek in de halve finales, maar werd halverwege zijn kwartfinale voorbijgereden en ging eruit.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen leek Lindsey Jacobellis net als vrijdag de zege te pakken, maar in het laatste deel kwam Eva Samkova voorbij en de Tsjechische greep de winst. Jacobellis eindigde nog wel als tweede, voor de Italiaanse olympisch kampioene Michela Moioli. Nelly Moenne-Loccoz uit Frankrijk werd vierde, voor Lara Casanova uit Zwitserland en de Britse Charlotte Bankes.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)