Trainer Luhukay haalt de kerst niet bij Sheffield Wednesday

Jos Luhukay is niet langer de trainer van Sheffield Wednesday. De 55-jarige geboren Venlonaar is vrijdag de laan uitgestuurd door de club uit de Championship. Luhukay werd begin dit jaar aangesteld, maar moet nu al het veld ruimen.

Tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan de beslissing van Sheffield om afscheid te nemen van Luhukay. In de laatste tien wedstrijden won de club één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De overige zeven duels werden verloren. De club bevindt zich na 22 speelrondes op de achttiende plaats op het tweede Engelse niveau. De club staat drie punten boven de degradatiestreep. 

Het afgelopen seizoen eindigde Luhukay met Sheffield Wednesday op de vijftiende plaats in de Championship. Luhukay werkte in het verleden bij een aantal grote clubs in Duitsland, waaronder VfB Stuttgart, Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach. Lee Bullen zit voorlopig op de bank, totdat er een vervanger is aangesteld. Na het vertrek van de trainer staan nog twee Nederlanders onder contract bij de club: Joost van Aken en Joey Pelupessy.