Hirscher blijft domineren op slalom

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm ook de tweede World Cup-slalom van het seizoen gewonnen. De dominante skiër van de laatste jarenhield in de tweede run als enige van de toppers echt stand.

Na één run was de leiding in handen van Hirscher, die landgenoot Michael Matt (+0,52) en zijn Noorse rivaal Henrik Kristoffersen (+0,59) achter zich hield. Vier anderen bleven binnen een seconde, maar in totaal stonden er slechts tien skiërs binnen twee seconden van de Oostenrijker.

Dat gold niet voor de jonge Zwitser Loïc Meillard, die 2,13 seconden toe moest geven, maar hij zette wel een dijk van een tweede run neer. Sterker nog, in de lastige omstandigheden stond hij ook na Kristoffersen en Matt nog aan de leiding.

Kristoffersen gaf 0,09 seconden toe op Meillard, Matt kwam achter landgenoot Manuel Feller terecht, samen met de Zwitser Daniel Yule. Hirscher wist zijn grote voorsprong nog maar net vast te houden: hij hield 0,38 seconden over op Meillard en won zo, met de Zwitser en Kristoffersen naast hem op het podium.

Hirscher heeft in de World Cup nu negen van de laatste tien slaloms gewonnen.