Dierenrechtenorganisatie is boos om hulpkip van fastfoodrestaurant

Dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) kan niet lachen om de nieuwste vinding van fastfoodrestaurant Popeye's. De keten staat vooral bekend om kipgerechten en deze keer had de locatie op het vliegveld van het Amerikaanse Philadelphia een originele verpakking ontwikkeld: de hulpkip, waarmee gerechten mee het vliegtuig in kunnen worden gedragen.

Dit, natuurlijk geheel in de trend van tegenwoordig waar iedereen het maar de normaalste zaak van de wereld vindt om met de meest rare hulpdieren het vliegtuig te betreden. De activisten achter PETA zijn er echter als de kippen bij om hun afschuw te uiten en deden dat geheel in stijl, op Twitter.

Zie ook: Vrouw met hulpdier geweigerd in vliegtuig

"Popeye's verkoopt tijdens de feestdagen dozen met dode hulpkippen. Hiermee laten ze zien dat ze het niet erg vinden om te spotten met geesteszieken en dieren die een gruwelijke dood zijn gestorven." Daarnaast lieten ze nog een tekening zien van hoe PETA de doos het liefst gezien had, natuurlijk met zielige teksten over hoe slecht slachtkippen het wel niet hebben in de wereld.

"De kip heeft juist hulp nodig. Ze had geen troost of voeding tijdens haar korte stressvolle leven. Zoals alle kippen van Popeye's, werd ze mishandeld en gedood en voortdurend beperkt, nooit in staat om te zwerven of te vliegen. Popeye's is verantwoordelijk voor het afslachten van miljoenen kippen per jaar", aldus de tekst op de PETA-doos.

In tegenstelling tot andere vogels, is het deze kip gelukkig wel toegestaan om met alle grote vliegmaatschappijen mee te vliegen.