Darter Meulenkamp vecht zich langs Braziliaan, Van den Bergh door op WK

Darter Ron Meulenkamp heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het WK bij de PDC. In het Londense Alexandra Palace rekende de Nederlander op zijn vijfde WK af met de Braziliaan Diogo Portela: 3-2.

Portela verloor bij zijn debuut vorig jaar van Peter Wright, maar speelde destijds bij vlagen erg goed. Dit keer begon hij nog veel beter en na zeven legs had Braziliant de eerste twee sets al zeer overtuigend binnen. Daarna stortte het echter wat in, terwijl Meulenkamp de triples beter begon te raken. Hij pakte zijn kansen en won drie sets op drie in vier legs, waarmee het voor Portela klaar was.

Ron Meulenkamp - Diogo Portela (Bron: PDC)
Ron Meulenkamp - Diogo Portela (Bron: PDC)

Dimitri van den Bergh had niet al te veel moeite met Chuck Puleo. De Amerikaanse spierbundel debuteerde op het WK en maakte het met name in set drie nog even lastig voor Van den Bergh, die zelf niet geweldig speelde en daar ook wel een vrij goede reden voor had: zijn vriendin heeft onlangs een harttransplantatie ondergaan en lag geruime tijd in coma. De jonge Belg wist het even van zich af te zetten en won ook de derde set in 3-2, waarmee hij het duel besliste.

Dimitri van den Bergh - Chuck Puleo (Bron: PDC)
Dimitri van den Bergh - Chuck Puleo (Bron: PDC)

De Noord-Ier Daryl Gurney, een van de favorieten voor de wereldtitel, stond zo nu en dan stevig te kloten op zijn dubbels tegen de Engelsman Ross Smith, die het in set één nog tot een vijfde leg kon laten gaan. Daarna was het echter klaar en in zes legs pakte Gurney de overige twee sets: 3-0.
In een nogal gezapig duel om de avond te openen had de Ier Steve Lennon eerder gewonnen van James Bailey. De heren lieten kans na kans na kans na kans op de dubbels liggen en voor de neutrale kijker was het dan ook een opluchting dat Lennon het in elk geval nog in drie sets afmaakte.

Steve Lennon - James Bailey (Bron: PDC)
Steve Lennon - James Bailey (Bron: PDC)

Daryl Gurney - Ross Smith (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Ross Smith (Bron: PDC)