Super Smash Bros. Ultimate breekt records

Nintendo maakt bekend dat Super Smash Bros. Ultimate in zowel Europa als Nederland de snelst verkopende game ooit voor een home-console van Nintendo geworden. De vechtgame verkocht tijdens de lanceringsperiode meer dan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 Deluxe, die elk inmiddels goed zijn voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren.

Super Smash Bros. Ultimate is een game die draait om de gevechten tussen populaire personages als Mario, Link van de The Legend of Zelda-serie, Donkey Kong, en tientallen andere vechters. Het werd op 7 december wereldwijd gelanceerd en breekt nu al records. De totale Europese verkoopaantallen tijdens de eerste drie dagen waren bijna 30% hoger dan die van Mario Kart Wii, waarvan uiteindelijk meer dan 37 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verscheept. Naast de sterke verkopen in winkels, is Super Smash Bros. Ultimate ook de snelst verkopende game ooit in de Nintendo eShop.

Super Smash Bros. Ultimate is uit op Nintendo Switch. Waarom het terecht is dat de game zo goed verkoopt kun je in onze review lezen.

Super Smash Bros. Ultimate - 5 vs 5 (Foto: Nintendo)