NFL: 49ers winnen eindelijk en houden Seahawks uit play-offs, divisietitel Bears

In de NFL hebben de San Francisco 49ers na tien opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens gewonnen. De Seattle Seahawks kwamen op bezoek en zouden zich bij winst voor de play-offs plaatsen, maar uitgerekend tegen de Seahawks waren de Niners op dreef.

De Seahawks kwamen in het eerste kwart op voorsprong dankzij een touchdown van Doug Baldwin op een pass van quarterback Russell Wilson, maar gelijk sloeg de thuisploeg terug: Richie James liep de kickoff 97 yards terug naar de endzone. Ook in het tweede kwart scoorden beide ploegen een touchdown: Garrett Celek na een 41-yard pass van 49ers-quarterback Nick Mullens, Baldwin na een 35-yard pass van Wilson.

Na nog twee field goals kwam San Francisco met 20-13 het vierde kwart in, maar Chris Carson bracht de Seahawks op gelijke hoogte: 20-20. Na field goals van Robbie Gould (45 yards) en Sebastian Janikowski (48 yards) eindigde de reguliere speeltijd met 23-23, waardoor overtime gespeeld moest worden. Daarin trapte Gould vanaf 36 yards de winst binnen voor de Niners: 26-23.

49ers - Seahawks (Bron: YouTube)

Chicago Bears - Green Bay Packers
De Chicago Bears ontvingen de Green Bay Packers en dat leverde succes op. Quarterback Mitchell Trubisky gooide twee touchdowns, Packers-quarterback Aaron Rodgers gooide voor het eerst in hele lange tijd een interception, die door Eddie Jackson weggeplukt werd. Het was uiteindelijk een touchdown van Trey Burton op een 13-yard pass van Trubisky die de Bears de winst bezorgde: 21-14, waarna beide ploegen nog een field goal scoorde en het duel dus met 24-17 afgesloten werd. Dat leverde de Bears de divisietitel op in de NFC North, de eerste sinds 2010.

Bears - Packers (Bron: YouTube)

Carolina Panthers - New Orleans Saints
Op maandag speelden de Carolina Panthers thuis tegen de New Orleans Saints, die de titel in de NFC South al binnen hebben. Chris Manhertz bracht de Panthers met een 50-yard pass van Christian McCaffrey op voorsprong met een touchdown, maar de Saints vochten zich terug en een 16-yard touchdown run van Alvin Kamara leverde hen de winst op: 9-12.

Na vijftien weken zijn vijf ploegen zeker van de play-offs: de Los Angeles Rams plaatsten zich in week dertien, de Kansas City Chiefs en New Orleans Saints in week veertien en dit keer mochten ook de Los Angeles Chargers en Chicago Bears zich melden.

Uitslagen NFL zondag en maandag
Denver Broncos - Cleveland Browns 16-17
Atlanta Falcons - Arizona Cardinals 40-14
Baltimore Ravens - Tampa Bay Buccaneers 20-12
Buffalo Bills - Detroit Lions 14-13
Chicago Bears - Green Bay Packers 24-17
Cincinnati Bengals - Oakland Raiders 30-16
Indianapolis Colts - Dallas Cowboys 23-0
Jacksonville Jaguars - Washington Redskins 13-16
Minnesota Vikings - Miami Dolphins 41-17
New York Giants - Tennessee Titans 0-17
San Francisco 49ers - Seaatle Seahawks 26-23 OT
Pittsburgh Steelers - New England Patriots 17-10
Los Angeles Rams - Philadelphia Eagles 23-30
Carolina Panthers - New Orleans Saints 9-12 (maandag)

Panthers - Saints (Bron: YouTube)