Dubbelslag freestyleskiërs Kingsbury en Kauf op moguls

Freestyleskiërs Mikael Kingsbury en Jaelin Kauf hebben tijdens de World Cup op de moguls - het onderdeel waarbij men op een uiterst hobbelige piste naar beneden raast - in het Chinese Thaiwoo een dubbelslag geslagen. Zowel op de reguliere moguls als de double moguls waren ze de besten.

Op de moguls kwam olympisch kampioen Kingsbury tot een score van 90,31 punten. De Canadees was de Japanner Ikuma Horishima daarmee de baas, terwijl Dmitriy Reikherd uit Kazakhstan als derde eindigde. Op de dual moguls, waarbij ze met twee tegelijk naar beneden gaan, rekende Kingsbury in de finale af met de jonge Zweed Oskar Eloffson. Benjamin Cavet uit Frankrijk klopte Horishima in de strijd om de derde plek.

De mannenfinale op de dual moguls (Bron: YouTube)

De Amerikaanse Kauf was op de reguliere moguls met 83,08 punten de beste, vlak voor de jonge Australische Jakara Anthony en olympisch kampioene Perrine Laffont uit Frankrijk. Laffont schopte het op de dual moguls tot de finale, waarin Kauf te sterk was. De Kazachse veterane Yulia Galysheva eindigde als derde, door de Japanse tiener Hinako Tomitaka te verslaan.

De vrouwenfinale op de dual moguls (Bron: YouTube)