NFL: Browns blijven hopen op play-offs, Texans winnen toch van Jets

In de NFL wordt doorgaans op donderdag, zondag en maandag gespeeld, maar dit keer stonden er ook op zaterdag twee wedstrijden op het programma. Naar zondag kijken we later, eerst zijn de twee zaterdagduels aan de beurt.

Denver Broncos - Cleveland Browns
In Denver kregen de door blessures geplaagde Broncos (6-7) bezoek van de Cleveland Browns (5-7-1). Die ploeg was in de voorgaande twee seizoen simpelweg rotslecht, maar onder leiding van rookie-quarterback Baker Mayfield gaat het eigenlijk best wel goed en daar kregen de Broncos last van. Mayfield begon al vroeg met een 31-yard touchdown pass op Breshad Perriman, waarna Broncos-quarterback Case Keenum zelf met een korte run voor de gelijkmakende touchdown zorgde: 7-7.

In het tweede kwart scoorde beide ploegen een field goal, Brandon McManus bracht de Broncos met een field goal in het derde kwart op 13-10. In het laatste kwart sloegen de Browns echter weer toe: Mayfield bereikte Antonio Callaway over 2 yards voor een touchdown en 13-17, waar een field goal van McManus weinig meer aan kon veranderen: 16-17 winst voor de Browns, die zo nog altijd een (kleine) kans hebben om de langste periode zonder play-offs in de NFL tot een einde te brengen.

Broncos - Browns (Bron: YouTube)

New York Jets - Houston Texans
De New York Jets (4-9) kregen bezoek van de Houston Texans (4-9), die dankzij een 45-yard pass van quarterback Deshaun Watson op DeAndre Hopkins in de derde periode voor de eerste touchdown zorgden. Kort voor de rust Robby Anderson bereikt door Jets-quarterback Sam Darnold, waardoor de Texans - die ook drie field goals scoorden - op 9-16 kwamen.

Darnold stelde Andre Roberts in het derde kwart in staat een touchdown te scoren (15-16), maar kicker Jason Mayers faalde voor de tweede keer voor het extra en in dit geval gelijkmakende punt. Texans-kicker Ka'imi Fairbairn was vanaf 49 yards wel trefzeker in het vierde kwart, maar dankzij een 2-yard run van Elijah McGuire kwamen de Jets vijf minuten voor tijd via de touchdown op voorsprong: 22-19.

Heel lang bleef dat niet staan, want nog geen drie minuten later werd Hopkins vanaf 14 yards bereikt door Watson voor de touchdown: 22-26, waarna Fairbairn in de laatste minuut vanaf 40 yards de 22-29 eindstand tussen de palen trapte.

Jets - Texans (Bron: YouTube)