Uitslag Feyenoord - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zondag Feyenoord de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. De Limburgers waren in De Kuip met 0-2 te sterk.
De thuisploeg begon in vorm aan de wedstrijd, waar de ploeg de laatste vijf competitiewedstrijden op rij had gewonnen. Fortuna had de laatste twee competitiewedstrijden verloren. Bij Feyenoord mocht Orkun Kökçü voor het eerst in de basis beginnen, waar hij vorig weekend tegen FC Emmen zijn debuut als invaller had gemaakt.

Na zes minuten spelen kreeg Sam Larsson de bal na een goede aanval. Het schot van de Zweed ging via een verdediger naast. Vier minuten later ontstond er een scrimmage voor het doel van Feyenoord, waar Justin Bijlow volledig mis tastte bij een hoekschop, maar uiteindelijk wel redding kon brengen. Fortuna-doelman Alexei Kosolev kon zich enkele momenten later onderscheiden op een schot van Steven Berghuis. Gescoord werd er niet voor rust, waar Jordy Clasie zich halverwege moest laten vervangen bij de thuisploeg en Renato Tapia zijn plek overnam.

Direct na rust zocht de nummer drie van de Eredivsie de aanval, maar ging een schot van Larsson naast. In de 51e minuut namen de Limburgers de voorsprong. Na een snelle omschakeling kapte Andrija Novakovich Tyrell Malacia en bracht Lars Hutten in stelling, die rustig binnen kon schieten: 0-1.

Vanuit het niets volgde na 64 minuten spelen bijna de gelijkmaker. Na een hoekschop bleef de bal liggen en Dylan Vente schoot, waar Koselev ternauwernood redding kong brengen. Tien minuten later verzuimde Fortuna voortijdig de wedstrijd te beslissen. Hutten werd goed vrijgespeeld in het strafschopgebied, maar schoot rakelings voorlangs.

Bij Feyenoord was Robin van Persie in de tweede helft ingevallen en de spits kreeg mogelijkheden op de 1-1. Eerste kapte hij zich vrij, maar gleed hij uit en uit een voorzet van rechts kopte hij over. Waar de gelijkmaker uitbleef, viel in de eerste minuut van de blessuretijd alsnog de beslissing. Ahmed El Messaoudi viel een afgeslagen bal op, speelde Bart Nieuwkoop uit en schoot in de verre hoek raak: 0-2.

Jan-Arie van der Heijden (R) in duel met Lars Hutten (L). (PRO SHOTS/Kay Int Veen)