UFC naar Veronica TV

Nadat in oktober de geruchten al de wereld in werden geholpen, is het nu dan toch officieel: TV-zender Veronica heeft naast de rechten van Glory-kickboksen nu ook de rechten van de UFC aangekocht. Per 2019 zal het Amerikaanse MMA-geweld live via de zender te zien zijn.

Tot nu toe lagen de rechten van 's werelds grootste MMA-organisatie bij betaalkanaal FoxSports, maar Veronica laat zien dat zij op dit moment hét vechtsportkanaal op de Nederlandse TV is. De UFC heeft al twee zeer succesvolle gala's in de Rotterdamse Ahoy gehouden en is wereldwijd gezien een miljardenbedrijf.

Grote sterren als Conor McGregor en Ronda Rousey hebben de sport naar het grote publiek gebracht en Nederland doet wat dat betreft goed mee: Alistair Overeem, Stefan Struve, Gökhan Saki, Siyar Bahadurzada en Germaine de Randamie zijn de huidige vechters bij de UFC uit het kleine kikkerlandje. Overeem heeft inmiddels één titelgevecht achter de rug en De Randamie is zelfs kampioen geweest.

Op zaterdag 19 januari zal de MMA-liefhebber voor het eerst een gala bij Veronica kunnen zien, UFC on ESPN+1. Tijdens dit gala zal het supergevecht tussen bantamgewichtkampioen T.J. Dillashaw en vlieggewichtkampioen Henry Cejudo worden uitgezonden vanuit Brooklyn, New York.

UFC on ESPN+1 zal live worden uitgezonden via de website van Veronica en zal maandag 21 januari vanaf 23.00 uur te zien bij Veronica TV.


Dus niet tijdens UFC 233 (Bron: Youtube)