Langlaufster Johaug met 7 uit 8 de Kerst in

Langlaufster Therese Johaug heeft de eerste competitieperiode in de World Cup overtuigend afgesloten. De dit seizoen van een dopingschorsing teruggekeerde Noorse won in het Zwitserse Davos de 10 kilometer vrije stijl, haar zevende zege in acht World Cup-wedstrijden dit seizoen.

Op elk tussenpunt was Johaug de snelste, hoewel het met de dominantie dit keer eigenlijk best mee bleek te vallen. Haar landgenote Ingvild Flugstad Østberg hield de schade keurig beperkt en eindigde uiteindelijk op twaalf seconden, goed voor plek twee.

De Finse Krista Pärmäkoski bleef eveneens binnen twintig seconden van Johaug en eindigde zo als derde. Achter haar waren de verschillen wel fors: met 38 seconden en plek vier bleef verder alleen de jonge Zweedse Ebba Andersson - de revelatie van het seizoen - binnen de minuut.

De vrouwen mogen zich nu opmaken voor de Kerst: op 29 december gaat het seizoen verder in het Italiaanse Toblach/Dobbiaco, waar met een sprint in vrije stijl de eerste etappe van de Tour de Ski op het programma staat. De mannen komen zondag om 11.30 uur nog in actie in Davos voor de 15 kilometer vrije stijl.