Eriksen behoedt Tottenham in extremis voor duur puntverlies

Tottenham Hotspur is er zaterdagmiddag tegen Burnley op het nippertje in geslaagd om enigszins in het spoor van koploper Manchester City te blijven. In Wembley werd het 1-0.

Tottenham Hotspur kon zich, als het nog een rol wilde blijven spelen in de strijd om de landstitel, geen puntverlies meer veroorloven, maar de nummer drie van de Premier League slaagde er in de eerste helft in een halfleeg Wembley nauwelijks in om gaten te slaan in de verdediging van Burnley. Lucas Moura was met een kleine twintig minuten op de klok voor het eerst gevaarlijk namens de thuisploeg, terwijl Erik Lamela ruim tien minuten later had moeten scoren. De Argentijn schoot echter tot zijn eigen frustratie tegen Joe Hart aan, waardoor doelpunten uitbleven in de eerste helft.

Ashley Barnes had Tottenham op slag van rust al gewaarschuwd met een kopbal over de lat en de spits van de bezoekers deelde vijf minuten na de onderbreking met het hoofd opnieuw een speldenprikje uit. Trainer Mauricio Pochettino, die tot zijn frustratie Lamela opnieuw een grote kans zag missen in de tweede helft, besloot vervolgens in te grijpen door Christian Eriksen, Heung Min-Son en Fernando Llorente in te brengen. Son toonde zich al vrij snel gevaarlijk met een schot voor het doel van Hart langs en een voorzet die bijna werd binnengelopen door Dele Alli, maar het was een andere invaller die de held werd. Ruimschoots in de blessuretijd kreeg Eriksen de bal in de zestien meter en schoot hij het enige doelpunt van de middag in de linkerbovenhoek.