FOK! Wat een weer: code geel, sneeuw, ijzel, regen en gladheid!

Code geel: Een gebied met sneeuwval en ijsregen ligt boven het noordoosten van het land. Elders komt er plaatselijke IJZEL voor en liggen er sneeuw- of ijsresten op de weg. Het is door dit alles op veel plaatsen glad.

Van het zuidwesten uit lopen de temperaturen geleidelijk op en verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend, in het noordoosten duurt dit tot in de middag.

Weerbericht: Er is veel bewolking en in het noordoosten sneeuwt het aanvankelijk nog. Elders valt er af en toe wat motregen, die op een bevroren ondergrond aanleiding tot IJZEL kan geven. Verder liggen er op veel plaatsen nog sneeuwresten. Door dit alles is het op uitgebreide schaal glad. In de loop van de ochtend lopen de temperaturen op en verdwijnt op steeds meer plaatsen de gladheid, het laatst in het noordoosten. Van het zuidwesten uit klaart het op en ontstaat er lokaal mist. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht kan het vooral in de noordelijke helft mistig zijn, de zuidelijke helft is zwaar bewolkt. In de loop van de nacht gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 3°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Morgen overdag trekt het gebied met neerslag naar het noordoosten en kan het daar in de middag nog af en toe regenen. Van het zuidwesten uit klaart het in de loop van de dag op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en is matig. (Bron: KNMI)

Ziedemaanschijnt (Foto: DJMO)
Zie de maan schijnt... vul zelf maar in. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!