Gemiste dubbels maken einde aan toernooi Noppert op PDC WK

Danny Noppert is uitgeschakeld op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij verloor met 3-0 van Max Hopp. Noppert verloor vooral omdat hij de dubbel bijna niet kon vinden. 

Hopp mocht beginnen en won de openingsleg. Noppert kreeg zes pijlen op 1-1, maar gooide die niet uit. Hopp sloeg toe en won de eerste set met 3-0. De eerste leg in de tweede set was ook voor Hopp, maar Noppert brak terug met een 130-finish. Hij kwam in leg drie tot zeven pijlen voor en negendarter, maar faalde op T19. Het finishen ging niet, waardoor Hopp opnieuw een break kon plaatsen. De tweede set ging met 3-0 naar de Duitser. Noppert stond op dit moment in de wedstrijd op één dubbel na vijftien pogingen. 

In set drie was het Noppert die direct een break plaatste, maar Hopp brak terug. De Duitser komt vervolgens op matchpoint door 92 uit te gooien. Hoppert sleept er vervolgens een beslissende leg uit. Via dubbel achttien gooit Hopp het echter direct uit en staat in ronde drie. In de volgende ronde wacht Michael van Gerwen of Alan Tabern. 

Cijfers Hopp - Noppert. (Bron: PDC)
Cijfers Hopp - Noppert. (Bron: PDC)