Manchester City wint van Everton mede dankzij twee goals Gabriel Jesus

Manchester City mag zich in ieder geval voor een dag koploper van de Premier League noemen. De ploeg van Pep Guardiola won met 3-1 van Everton.

De Citizens verloren de koppositie van de Premier League afgelopen week aan Liverpool toen de club tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep tegen Chelsea en nu kwam men in eigen huis met het gepaste antwoord. Gabriel Jesus werd de grote man met twee treffers en ook Raheem Sterling deed een duit in het zakje.

De Braziliaanse spits kende vorig seizoen een geweldig debuutjaar, maar stond nu al vijf maanden droog bij City, wat de eerste kans aan Everton moest laten. Richarlison scoorde echter niet en daarna nam de thuisploeg de teugels stevig in handen. De beloning volgde na 22 minuten en Jesus was de beul. Hij werd weggestuurd door Leroy Sané en schoot kalm langs doelman Jordan Pickford.

Even later leek het zelfs 2-0 te worden, maar met een fenomenale reflex hield de sluitpost nu wel zijn doel schoon op een poging van Riyad Mahrez. Voor de pauze kwam het scorebord niet meer in beweging, al scoorde Gabriel Jesus nog wel zijn tweede van de middag. Dat deed hij echter vanuit buitenspelpositie, waardoor hij tot in de tweede helft moest wachten om zich nogmaals toe te laten juichen.

Vijf minuten na rust was het alsnog feest voor de Braziliaan, die weer werd geassisteerd door Sané. De Duitse vleugelspeler vond Jesus tussen twee verdedigers en zag hoe de Braziliaan kundig binnenkopte. Dominic Calvert-Lewin maakte uit het niets de aansluitingstreffer, maar Sterling maakte twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde met een rake kopbal.

In de slotfase vierde Kevin De Bruyne zijn rentree en dat was het hoogtepuntje van het laatste kwart, waarin beide ploegen niet meer vol aanzetten. Dankzij de overwinning heeft City nu 44 punten uit zeventien duels. Liverpool volgt met twee punten achterstand, maar heeft nog wel een duel tegoed. De Reds spelen zondag tegen Manchester United.